Térbetű

A térbetűt, más nevén plasztikus feliratot polisztirol táblából, habosított pvc táblából, akril táblából készítünk. Alapanyagtól függően kerül a grafika kialakításra. Színezés festéssel illetve speciális fóliázással történik ( fóliázás akár  4színben is kivitelezhető ).

A polisztirol vágása számítógép vezérlésű thermo plotterrel történik. A betű alapanyaga extrudált polisztirol keményhab (XPS) ( nem öszekeverendő az  expandált polisztirol (EPS) cellás szerkezetű keményhab, közismert neve hungarocell-el). Szerkezete is egyenletes, felülete sima, általában 120×60 cm -es méretben áll a rendelkezésre. Az esetek többségében ebből az anyagból dolgozunk, ha külön igény nincs az expandált anyagra ( könnyebb, lazább gyöngyökből álló szerkezetű ).A kivágott betűk felületét környezetbarát, nem mérgező, UV-álló, erős színtartó képességű, vizes bázisú kültéri festékkel kezeljük. Általában RAL színek alapján festjük le a habbetűket, de ezektől eltérő színskálákból is nagy eséllyel ki tudjuk keverni a megfelelő színt. A habbetűk fémhatású festékekkel is színezhetők. A festett felületre, lakkot is felvihetünk, mely fényesebbé teszi, és kevésbé tud a por rárakódni. Extra igény esetén műgyanta réteget viszünk a habbetűk frontoldalára, így egy viszonylag kemény, fényes plexi hatású felületet kapunk.

A habosított PVC felirat CNC vágógéppel, akril (plexi) táblából lézervágó berendezéssel készítjük a feliratot. Az akril feliratok használhatók fénytábla készítése során is.

Általunk készített, illetve küldött látványterv alapján is vállaljuk a kivitelezést.